Vernieuwde mestcontainers bij Nijssen Fourages

vernieuwde-mestcontainer-nijssen-fourages

In 2020 is ons team bij Nijssen Fourages bezig geweest met de herontwikkeling en verbetering van de mestcontainers.

Dit hebben we gedaan naar aanleiding van een klantenonderzoek en een interne onderzoek naar onze mestcontainers.

Met deze informatie hebben we de mestbakken gebruiksvriendelijker gemaakt, is de levensduur verlengd en wordt CO2 verlaagd door het verminderen van het benodigde metaal.

Het resultaat is een geheel nieuw en efficiënt ontwerp voor de mestcontainers en een verbeterd overkappingssysteem voor de cabrio-uitvoering. De mestcontainer is speciaal gemaakt voor particulieren paardenhouders, maar wordt ook gebruikt voor Alpaca- en geitenmest of voor kinderboerderijen.

Alles over onze nieuwe mestcontainers leest u in dit blog.

Wat maakt de nieuwe mestcontainers uniek?

Ten eerste is het inloopgat van alle mestcontainer verlaagd. Dit maakt het eenvoudiger om een volle kruiwagen met mest in- en uit de container te rijden. De mestcontainers die voorzien zijn van een inloopklep maken het nog makkelijker om een kruiwagen in de mestbak te kiepen, omdat de helling een lager is en het kiepen minder inspanning vergt.

De inloopklep is makkelijker te bedienen. Zo is het aangrijppunt van de buitenkant naar de binnenkant van de container geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je vingers nooit tussen het asfalt/grond en de bak zullen belanden. De klep is lichter gemaakt en er is een metalen veer aan de klep bevestigt waardoor zelfs de grotere uitvoeringen zonder veel inspanning met één hand open en dicht gedaan kunnen worden.

De grootste verandering hebben wij doorgevoerd aan de cabriobak uitvoering. We hebben ervoor gekozen om de metalen overkapping in te wisselen voor een afrolbaar zeil op katrolbasis. Dit systeem is geïnspireerd door de aardappeltransport die deze techniek al jaren gebruikt voor de vrachtwagens.

katrol-systeem-mestcontainer-met-zeil

Voordelen op een rij:

  1. Het nieuwe cabriozeil schuift u makkelijk in- en uit omdat de katrol licht is in gebruik. Door dit systeem is het nu ook mogelijk om 15 m³ containers in de cabrio-uitvoering aan te bieden. Bij de metalen overkapping was het dak te zwaar in de bediening bij deze grotere mestcontainers.
  2. Het systeem van de nieuwe carbiobak is aan de buitenkant van de container bevestigt. Hierdoor is de kans kleiner dat de overkapping beschadigd raakt tijdens het ledigen van de container.
  3. Het dak van de cabriocontainer heeft nu een steilere helling waardoor regenwater er sneller vanaf glijdt.

Zie de container hier in actie:

Afmetingen en formaten van de mestcontainer

  • 6 m³ – 3.000 x 2.100 x 960 mm
  • 10 m³ – 4.000 x 2.100 x 1200 mm
  • 15 m³ – 5.200 x 2.100 x 1380 mm

Heeft u interesse?

Neem dan contact met ons op.

Ons team helpt u graag met uw vragen over onze mestcontainers. U kunt ons telefonisch of per email bereiken.

Bel: 0252 – 674 041
Mail: info@fourages.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Partners van Fourages -

dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort