Welke mestcontainer kiezen voor hobbymatige mestafvoer?

Welke-mestcontainer-hobbymatige-mestafvoer-header

Bent u op zoek naar een mestcontainer voor het opslaan van mest van hobbymatig gehouden paarden of pony’s? Welke mestbak past het beste bij uw situatie en wensen? We hebben de meest voorkomende oplossingen voor onze hobbymatige klanten op een rijtje gezet. Zo krijgt u een idee welke mestvoorziening het meest geschikt is voor specifieke situaties. Uiteraard leveren wij altijd maatwerk voor onze klanten, oplossingen kunnen variëren afhankelijk van uw wensen en budget.

Eén tot twee paarden aan huis

mest-rolcontainer-op-wielen-overzicht-3

Het opslaan van mest van één tot twee paarden of pony’s thuis wordt perfect georganiseerd door onze mestrolcontainer op vier wielen. Deze rolcontainer met een capaciteit van 1.600 liter (1,6 kubieke meter) biedt ruimte voor ongeveer 16 volle kruiwagens met mest. Met de twee afsluitbare kleppen aan de bovenzijde kunt u de mest netjes opslaan en de overlast van geur en insecten tot een minimum beperken.

Drie tot vijf paarden

Een veelvoorkomende groep klanten zijn eigenaren van drie tot vijf paarden, die vaak samen op een stuk land foerageren. Voor dit aantal paarden is een mestcontainer van 6 kubieke meter een populaire keuze. Dit is een vrijstaande mestbak die geschikt is voor ongeveer 60 volle kruiwagens met mest. De mestbak is te huur als een basisvariant zonder klep en kap, maar ook als een luxere variant met een inloopklep en afdekzeil.

Vijf tot tien paarden

Voor hobbymatige paardenhouders die samen een stuk land delen voor een grotere groep paarden, kan het beheren van de mest een uitdaging zijn. Daarom adviseren wij in deze situatie een vrijstaande mestcontainer van 10 kubieke meter, die ruimte biedt voor ongeveer 100 kruiwagens paardenmest. Een mestvoorziening tot 10.000 liter mest is een ‘veilige’ hoeveelheid met het oog op eventuele controles met betrekking tot de mestadministratie.

Paarden houden binnen de bebouwde kom

mestcontainer-met-zeil-afgesloten

Als u paarden aan huis heeft en binnen de bebouwde kom woont, is het belangrijk om een afsluitbare mestcontainer te huren. Dit helpt stankoverlast en insectenoverlast te minimaliseren. Binnen de bebouwde kom moet u een afstand van 100 meter aanhouden tussen de mestopslag en geurgevoelige objecten, zoals de woning van uw buren. Wij adviseren om omwonenden in te lichten van uw plannen om een mestcontainer te plaatsen op uw terrein.

Paarden houden buiten de bebouwde kom

Woont u buiten de bebouwde kom en houdt u paarden aan huis? Dan is het van belang om een afsluitbare mestcontainer te huren om stankoverlast en insectenoverlast zo goed als mogelijk te voorkomen. Houd er rekening mee dat buiten de bebouwde kom een minimale afstand van 50 meter vereist is tussen de mestopslag en geurgevoelige objecten, zoals de woning van uw buren of een bedrijfspand.

Weinig ruimte voor een mestbak

Bij het houden van paarden aan huis kan het een uitdaging zijn om voldoende ruimte te vinden voor een mestvoorziening. Onze kleinste mestcontainer die we verhuren is de 1.600 liter rolcontainer op vier wielen. Deze container heeft afmetingen van 1.600 x 1.100 x 1.400 mm (lengte, breedte, hoogte). De mestcontainer dient goed bereikbaar te zijn voor onze mestwagen voor de lediging van de bak.

Lastig toegankelijke plek

mest-ophalen-vrachtwagens-nijssen-fourages

Als u paarden houdt in de natuur of op een weiland dan kan het zijn dat de locatie niet gemakkelijk toegankelijk is vanwege het ontbreken van een verharde toegangsweg. Voor het plaatsen en legen van de mestcontainer is het cruciaal dat de locatie goed bereikbaar is voor onze grote en zware mestwagen. Het is daarom belangrijk dat de locatie is voorzien van een verharde (asfalt) weg en dat de mestcontainer wordt geplaatst op een verharde en vlakke ondergrond.

Lees meer over veelgestelde vragen over mestafvoer.

Mestcontainer met meeste gebruiksgemak

mestcontainer-cabrio-open-en-dicht

Zoekt u een mestcontainer die efficiënt in gebruik is, dan is onze cabrio mestcontainer de ideale keuze voor u. Deze container is voorzien van een stevige inloopklep die dankzij de metalen veer gemakkelijk en licht te bedienen is. Bovendien sluit het volledig afsluitbare zeil van de cabrio mestbak stevig en strak, waardoor mestverwaaiing en regeninval worden voorkomen. De hendelbediening is zo gebruiksvriendelijk in gebruik zodat iedereen de mestcontainer moeiteloos in een handomdraai kan openen of sluiten.

Interesse in de mestoplossingen van Nijssen Fourages?

Nijssen Fourages is een toonaangevend bedrijf in Nederland gespecialiseerd in de afvoer van allerlei soorten mest. Naast onze expertise in mestafvoer, bieden wij ook de mogelijkheid om een mestcontainer te huren in combinatie met mestafvoer. Met een groot klantenbestand en jarenlange ervaring kunnen wij voor vrijwel elke situatie een passende oplossing bieden.

Alle-Mestcontainer-uitvoeringen-Fourages

Neem voor meer informatie en advies vrijblijvend contact op met één van onze mestspecialisten. Wij denken graag met u mee en staan klaar om u te helpen bij het efficiënt en milieuvriendelijk opslaan en afvoeren van uw paardenmest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Partners van Fourages -

dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort
dierenpark amersfoort